Predstavljanje knjige „Viktor, Kardinalova pobjeda“ u Imotskom

U četvrtak, 27. veljače, s početkom u 18:30 sati u organizaciji Gradske knjižnice Don Mihovil Pavlinović u Imotskom održat će se predstavljanje knjige „Viktor, Kardinalova pobjeda“, autora Marlona Macanovića u konferencijsko-galerijskoj dvorani
7

U četvrtak, 27. veljače, s početkom u 18:30 sati u organizaciji Gradske knjižnice Don Mihovil Pavlinović u Imotskom održat će se predstavljanje knjige „Viktor, Kardinalova pobjeda“, autora Marlona Macanovića u konferencijsko-galerijskoj dvorani.

Povodom 120. obljetnice rođenja Alojzija Viktora Stepinca (8.5.1898.) i 20. godišnjice proglašenja blaženim (3.10.1998.), autor je napisao roman o životu kardinala “VIKTOR, Kardinalova pobjeda” kako bi se čitatelji knjige mogli bolje upoznati s likom i djelom kardinala Stepinca.

Na 230 stranica mogu se proživjeti svi bitni događaji iz blaženikova života od rođenja, mladosti, školovanje, ređenje, imenovanje za zagrebačkog nadbiskupa te kardinala, zbivanja uoči II. Svjetskog rata, te samoga rata i poraća, utemeljenje Caritasa, osnivanje Karmela u Brezovici, uzništvo u Lepoglavi i Krašiću itd.

Ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

Događanja
Imotski
Kultura