PREKOGRANIČNA SURADNJA: Makarska, Gradac i Čapljina do novca iz EU fondova

Cilj je ubrzanje zajedničkog održivog razvoja prekogranične suradnje koji nadilaze državne granice, navodi se u dokumentu koji su u Čapljini potpisali gradonačelnici triju gradova

Čelni ljudi hrvatski gradova Makarske i Gradac te Čapljine iz susjedne Bosne i Hercegovine potpisali su  Sporazum o partnerstvu o kandidiranju zajedničkih prekograničnih projekata koji bi se financirali sredstvima Europske unije. Cilj je ubrzanje zajedničkog održivog razvoja prekogranične suradnje koji nadilaze državne granice, navodi se u dokumentu koji su u Čapljini potpisali gradonačelnici triju gradova.

Sporazum je potpisan pošto je hrvatsko ministarstvo regionalnog razvoja raspisalo natječaj za projekte prekogranične suradnje, rekao je gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić.

-Imamo dosta sličnih projekata tako da smo zajedničkim snagama s kolegama iz Makarske i Graca kandidirali projekte prema ministarstvu. Vjerujem da su projekti kvalitetni te da ćemo u ovoj godini uspjeti realizirati kako smo zamislili- rekao je Vidić.

Čapljina je do sada realizirala projekte vrijedne deset milijuna eura zahvaljujući sredstvima Europske unije, rekao je.

Gradonačelnik Makarske Zoran Paunović istaknuo je da je s Čapljinom već ostvarena odlična suradnja između Parkova prirode Biokovo i Hutova blata koji se nalaze na području ova dva grada.

-Vjerujem da će Europska unija sve više poticati tu prekograničnu suradnju i mi ćemo je kao nova uprava nastojati proširiti i graditi- rekao je Paunović u izjavi za medije.

Načelnik općine Gradac Matko Burić istaknuo je da je uvjeren da je potpisivanje sporazuma triju jedinica lokalne samouprave ‘početni korak dobre buduće suradnje’.

Oglasi