Premijer predstavio prioritete hrvatskog predsjedavanja Vijećem EU

Plenković je u svom obraćanju istaknuo četiri ključne stavke - Europa koja razvija, povezuje, štiti i koja je utjecajna

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, predsjednik Vlade Andrej Plenković predstavio je prioritete hrvatskog predsjedavanja Vijećem Europske unije u prvoj polovici 2020. godine. Plenković je predsjedavanje istaknuo kao povijesni trenutak za Hrvatsku te da će potpuni angažman svih uključenih dionika biti krucijalan za ostvarivanje pozitivnih rezultata, ponajviše u ovom razdoblju brojnih previranja. Također najavljuje, kako će sljedeće godine građani imati priliku snažnije osjetiti prednosti i prilike članstva, konkretno poboljšanje kvalitete života i sigurnosti.

Plenković je u svom obraćanju istaknuo četiri ključne stavke – Europa koja razvija, povezuje, štiti i koja je utjecajna, dok će hrvatsko predsjedništvo predano raditi na jačanju položaja i nastavku razvoja stabilnosti na europskom kontinentu. Premijer je okupljenima predstavio i neke od ciljeva predsjedavanja poput jačanja prostora sigurnosti i prava, zaštite okoliša i borbe protiv klimatskim promjena, prilagodbe tržišta rada poslovima budućnosti kroz obrazovanje i inovacije te zaštite poretka i temeljnih vrijednosti.

Ovom je prilikom po prvi puta predstavljen i službeni slogan hrvatskog predsjedavanja – “Snažna Europa u svijetu izazova”, kao i vizualni identitet autorice Ive Primorac.

 

Aktualno
Hrvatska
Politika