Pretjecao preko pune crte u zavoju i izazvao prometnu nesreću, ozlijeđeno pet osoba, među njima i dijete

Prometna nesreća se dogodila kod mjesta Podine

U prometnoj nesreći koja se dogodila kod mjesta Podine teške i po život opasne ozlijede zadobili su 72-godišnji vozač i 67-godišnja putnica osobnog automobila, dok su lakše ozlijede zadobili dijete kao putnik u tom automobilu te 24-godišnji vozač i 20-godišnja putnica u drugom automobilu.

– Do prometne nesreće je došlo kada 24-godišnji vozač osobnog automobila Volvo varaždinskih registarskih oznaka krećući se državnom cestom iz smjera Boraje u smjeru Vrpolja, dolaskom do raskrižja sa cestom za zaseok Podine, u nepreglednom desnom zavoju preko neisprekidane središnje uzdužne linije, vrši radnju pretjecanja vozila ispred sebe nakon čega zbog neprilagođene brzine gubi nadzor nad vozilom i u zanošenju prelazi u prometnu traku namijenjenu vozilima iz suprotnog smjera uslijed čega se sudara sa nadolazećim osobnim automobilom Toyota auris splitskih registarskih oznaka kojim je upravljao 72-godišnji vozač. Od siline udara vozilo varaždinskih registarskih oznaka se odbija i u rotiranju po kolniku udara u kameno zemljani zasjek, pri čemu oštećuje metalnu žičanu ogradu vlasništvo Hrvatskih cesta gdje se i zaustavlja. Sve ozlijeđene osobe su poradi pružanja liječničke pomoći kolima hitne pomoći prevezene u Opću bolnicu Šibenik – poručili su iz PU šibensko-kninske.

Protiv 24-godišnjeg vozača će zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Oglasi