Splitke mažoretkinje neprikosnovene su europske vladarice

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara primio je Splitske mažoretkinje koje su i ove godine, deveti put za redom, osvojile titulu europskih prvakinja
2019_11_08_Mažoretkinje-05

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara sa suradnicima je u Gradskoj upravi primio Splitske mažoretkinje i njihovu voditeljicu, Bjanku Bubic Šarić te im čestitao.

-Ne znam postoji li u našem gradu klub koji devet godina za redom osvaja titulu europskog prvaka, ali ja sam svjestan činjenice da iza ovih uspjeha stoji ozbiljan, discipliniran i predan rad- istaknuo je gradonačelnik Krstulović Opara.

Od 10. do 14. listopada na Europskom prvenstvu iz mažoret plesa održanom u Italiji sudjelovalo je više od 15 tisuća natjecateljica iz 14 zemalja, a Splitske su mažoretkinje bile najbolje u tradicionalnom mažoret plesu i paradnoj grupi, dok su drugo mjesto osvojile u kategoriji batonflang.

Splitske mažoretkinje, kao KUD, postoje od 2012. godine, a ranije su djelovale kao sportsko-rekreativno društvo. Trenutno, okupljaju 92 djevojčice i djevojke od 6 do 20 godina.

Događanja
Split