Zapamtite Vukovar

Pripreme za Vukovar i Škabrnju u Cisti, Imotskom, Lovreću, Željka Jurić gošća u Osnovnoj školi

Cista Velika priredi jedan od najspektakularnijih događaja na tu temu, ne samo u Imotskoj krajini već i u cijeloj Dalmaciji
Vukovar – Cista – najava 2023 021 portal

Tradicionalno kao i svake godine do sada i uoči obljetnice sjećanja na Vukovar i Škabrnju, Cista Velika priredi jedan od najspektakularnijih događaja na tu temu, ne samo u Imotskoj krajini već i u cijeloj Dalmaciji, tako što 17. studenog točno u 18.11 sati zapali velik broj vatrenih kugli na brdu Mandarića i tako oda počast i Vukovaru i Škabrnji, dok publika i prolaznici uživaju u jedinstvenom prizoru.

Cišćani se uvijek pripreme na vrijeme, pa tako ni ove godine ne treba u njih sumnjati. Raspored je za kraj vikenda već spreman, a spremne su i kugle (njih oko 500-tinjak). U petak 17. studenog od 17:30 kreće se s paljenjem svijeća kroz glavnu prometnicu od škole do crkve sv. Jakova, središnji događaj paljenja kugli je kako smo rekli u 18:11 sati, a u 19 sati u obližnjoj dvorani u Cisti Velikoj bit će prikazan dokumentarni film „Plavi kaputić – 30 godina poslije“. U subotu 18. studenog ide se u posjet Škabrnji, a u ponedjeljak 20.studenog djevojčica iz plavog kaputića Željka Jurić – Mitrović, posjetit će Osnovnu školu u Cisti (12:30h), gdje će govoriti o svojoj knjizi „Moja rijeka suza“, koju je u prosincu 2015. promovirala u Imotskom.

I druge će sredine Imotske krajine odati počast Vukovaru i Škabrnji. U Imotskom će u petak biti služena sveta misa u 18 sati, nakon čega će se krenuti u odrješenje i paljenje svijeća, a u subotu 18.studenog Lovreć će dati svoj obol paljenjem svijeća u samom centru mjesta na rotoru u 18:11 sati.

TEKST I FOTO: DARKO LONČAR

Cista Provo
Događanja
Imotski
Splitsko-dalmatinska županija