Priznanje Lutkarskom društvu Zlatousti iz Makarske

Predstavu ''Careva večera'' Lutkarskog društva Zlatousti Centar za kulturu Općine Travnik nominirao je za najbolju predstavu u 2019. godini
timthumb

Predstavu ”Careva večera” Lutkarskog društva Zlatousti Centar za kulturu Općine Travnik nominirao je za najbolju predstavu u 2019. godini. Veliko je to priznanje za makarske glumce amatere koji ove godine slave svoju veliku obljetnicu – 20 godina rada.

-Ova nominacija je za nas velika čast i u Travnik će naši predstavnici svakako ići bez obzira hoćemo li ostati samo na nominaciji ili ćemo dobiti nagradu. Riječ je o jednoj ”zdravoj” ekipi s kojom je uistinu zadovoljstvo raditi, a koju sam ja imao prilike upoznati davno prije preko folklora. Tako je to krenulo, i evo drago mi je da sada imamo gostovanja i s jedne i s druge strane, da radimo dobre stvari koje publika prepoznaje – rekao je idejni začetnik, predsjednik i redatelj Lutkarske skupine Zlatousti Davor Šegota za makarska.hr.

Makarski Zlatousti su s predstavom ”Careva večera” u Travniku gostovali u listopadu prošle godine, na Kamernoj sceni Centra za kulturu, u sklopu manifestacije “Andrićevi dani 2019”.

Tom prigodom potpisan je i Sporazum o suradnji između Javne ustanove Centar za kulturu općine Travnik i Lutkarskog društva “Zlatousti” Makarska, kao potvrda već započete suradnje i poticaj za nove, buduće kulturne razmjene.

Makarska