Problemi u prometu: Bura i snijeg otežavaju promet, iz HAK-a pozivaju na oprez

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te na put ne kreću bez propisane zimske opreme. - izvijestio je HAK
Kratkotrajni pljusak  potopio prometnice  u Splitu

Olujni vjetar radi probleme u prometu. HAK je izvijestio kako je za sve skupine vozila zatvorena dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, a obilazak je državnim cestama preko Karina, Obrovca i Gračaca (DC27 i DC50).

Zatvorena je i državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) i Paški most.

Zbog olujnog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene te na brzoj cesti Solin-Klis dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo II i Kikovica zbog olujnih udara vjetra.

U Lici mjestimice pada snijeg. Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama te motorna vozila bez propisane zimske opreme na:
• DC218 GP Užljebić-Donji Lapac-Dobroselo.

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te na put ne kreću bez propisane zimske opreme. – izvijestio je HAK

Aktualno
Splitsko-dalmatinska županija