Splićanin Dino Sinovčić najbolji sportaš s invaliditetom

Splićanin Dino Sinovčić najbolji sportaš s invaliditetom u 2019., dok je za najbolju sportašicu proglašena Mikela Ristoski
IMG_5509_v-958-268

Za najboljeg sportaša s invaliditetom u 2019. godini u izboru Hrvatskog paraolimpijskog odbora proglašen je Splićanin Dino Sinovčić koji je osvojio zlatnu medalju na 100 metara leđno u kategoriji S6 na WPS svjetskom paraplivačkom prvenstvu u Londonu u rujnu prošle godine, dok je najboljom sportašicom s invaliditetom proglašena je atletičarka Mikela Ristoski.

– 2019. godina je bilo jako uspješna te je ovo za mene veliko priznanje. Sretan sam što su moji uspjesi prepoznati i nagrađeni. – kazao je Dino dodavši kako je ova nagrada samo dodatni motiv da bude još bolji.

Osvrnuo se i na natjecanja koja ga čekaju ove godine, od kojih je najvažnije nastup na Paraolimpijski igrama u Tokyu.

– Uskoro me čeka nastup na Italiji, zatim Europsko paraplivačko prvenstvo u Portugalu, a onda i najveći izazov, a to je nastup na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Moram se vrhunski pripremiti kako bi se mogao nadati jedinoj medalji koja mi nedostaje – rekao je.

Najboljom sportašicom s invaliditetom proglašena je atletičarka Mikela Ristoski, koja je na svjetskom prvenstvu u Dubaiju u kategoriji sportaša s intelektualnim teškoćama, osvojila broncu sa skokom od 5,61 metara. Za atletičarku AK Medulin ovo je peta nagrada najbolje hrvatske sportašice u izboru HPO-a nakon što je bila najbolja 2017., 2016. te 2015. i 2012.

Split
Sport