Na Šarampovu odigran derbi

Proložanima prvi bodovi, Imoćanima prvi poraz

Mladost "razbila" Imotski s 3:0
Mladost – Imotski derbi IK sezona 23-24 – 021 portal

Pred punim tribinama na prološkom Šarampovu u nedjelju je odigran prvi ovosezonski nogometni derbi Imotske krajine u 1.ŽNL između Mladosti i Imotskog u kojem je Mladost upisala prvu pobjedu, a Imotski prvi ovosezonski poraz. Većinu utakmice Mladost je bila bolja i zasluženo došla do 3:0.

Već u 12.minuti Milardović je u naletu uputio lagan šut s desna u ruke Kragića, da bi Imotski uzvratio preko Vuksana osam minuta poslije, udarac iz daljine brani Čamber. Do odlaska na poluvrijeme Mladost je još barem dva puta ozbiljnije zaprijetila prema vratima Kragića, prvo u 33 minuti preko Lončara s 20 metara, a onda i u 41.minuti kada Milardović u naletu po sredini trese mrežu za početno vodstvo 1:0 pred poluvrijeme. I baš negdje pred odlazak na odmor tajnik gostujuće momčadi napušta klupu Imotskog dobivši izravan crveni karton. Razlog znaju samo sudac i tajnik.

Imotski je uglavnom prijetio Proložanima preko Vuksana, ali i onaj lagani pokušaj glavom na 5 metara u 53.minuti obranio je Čamber. Do 71.minute i Mladost je preko Tolića, oporavljenog Duje Ribičića potom i Češljara pokušala iznenaditi Kragića, da bi baš tada u 71.minuti ispala obrana Imotskog, a Češljar nadoknadio propušteno – 2:0. Tolić je probao još jednom u 78.minuti, nije išlo, da bi Ribičić u 85.minuti sve riješio svojim solo prodorom po desnoj strani pogodivši suprotne rašlje za konačnih 3:0 i prve bodove na Šarampovu u Prološcu.

Ostali rezultati: Val – Jadran Tučepi 3:0, Poljičanin 1921 – Mračaj 1:1, Slaven – Omladinac 3:0, Jadran (KS) – Primorac (S) 2:1, Uranija – OSK 1:4 i Orkan – Tekstilac 0:2

1. ŽNL, 2. KOLO
NK MLADOST (P) – NK IMOTSKI 3:0
STRIJELCI: 1:0 Milardović (41), 2:0 Češljar (71), 3:0 D. Ribičić (85)

TEKST I FOTO: DARKO LONČAR

Imotski
Proložac
Sport