Prosvjetari u ponedjeljak očekuju Hrvatsku koja će biti za bolje obrazovanje

Na današnjoj konferenciji za medije, predstavnici sindikata prosvjetnih djelatnika iznijeli su detalje prosvjeda "Hrvatska mora bolje"

Predstavnici Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske održali su uobičajeno konferenciju za medije na kojoj su najavili daljnje prosvjedne aktivnosti. Prije svega, iznijeli su detalje velikog prosvjeda “Hrvatska mora bolje”, koji je predviđen u ponedjeljak na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu s početkom u 12:05 sati.

Prosvjednici će se okupiti još u 10 sati na Trgu Republike Hrvatske, odakle, u 11 sati, kreće povorka Masarykovom i Gundulićevom ulicom, preko Ilice do glavnog zagrebačkog trga. U ponedjeljak očekuju “Hrvatsku koja će biti za bolje obrazovanje”, a tim su povodom iz svih krajeva Lijepe Naše organizirali prijevoz za sve one koji ih podržavaju.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec osvrnuo se i na odgovor učitelja, koji su nakon najave da im država neće isplatiti sudjelovanje u štrajku od 15. studenoga, počeli svoje dnevnice uplaćivati bolnicama i domovima za nezbrinutu djecu, rekavši kako su to ljudi kojima Hrvatska u ponedjeljak jednostavno mora dati potporu.

Naposljetku, sindikati su potvrdili nove konzultacije s Vladom koje su započele u 14.40 sati.

Aktualno
Hrvatska