Protekli tjedan mladi Hvarani zatvorili nizom uspjeha na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima

Bilo da se radi o šahu, judu ili programiranju, mladež je još jedanput dokazala svoju izvrsnost u svim područjima

Malo je za reći kako su mladi Hvarani protekli tjedan obilježili nizom postignutih uspjeha na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima. Prije svega, tu je 3. pozivni kadetski i juniorski turnir šahista, koji je održan povodom Dana grada Hvara, a tijekom kojeg su članovi Šahovskog kluba Hvar još jedanput potvrdili svoju nedodirljivost pobjedom nad šahistima iz Stobreča te ostali na vrhu ljestvice 3. Hrvatske lige JUG.

Potom su Paola Pavičić Donkić iz Jelse i Marko Breškić iz Hvara primili posebno priznanje za najborbeniju djevojčicu i najborbenijeg dječaka 3. Otvorenog prvenstva otoka Hvara u judu, koje je u školskoj sportskoj dvorani okupilo 120 mladih judaša i 21 veterana.

Nadalje, učenici Srednje škole Hvar Miko Knezović, Gabrijela Jurić, Nives Ivanković i Šime Vidmar predstavili su se na regionalnom natjecanju Copernicus Hackaton radom “Plame(ni) škoji” te osvojili nagradu za najbolji rad u kategoriji razvoja aplikacija u šumarstvu i poljoprivredi napravljenih u ArcGIS Online okružju. Njihov mentor, nastavnik geografije i geoinformatike Antonio Morić-Španić natjecao se i u profesionalnoj kategoriji s timom CROGIS s aplikacijom “Green ISLAND App” za održivo upravljanje i revitalizaciju ruralnih područja grada Hvara, koja je osvojila prvu nagradu.

Naposljetku, Jadran Domančić Kondor sudjelovao je na svojoj drugoj halfironman utrci “Ocean Lava Vrsar” te nakon više od četiri i pol sata plivanja, bicikliranja i trčanja, kroz cilj prošao kao peti natjecatelj, odnosno treći u svojoj kategoriji.

Hvar
Sport