Prvi slučaj koronavirusa na Makarskoj rivijeri: Zaražena jedna osoba u Brelima

Načelnik Općine Brela Stipe Ursić obavijestio je na svom Facebook profilu kako je potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom na području Općine Brela

Načelnik Općine Brela Stipe Ursić obavijestio je na svom Facebook profilu kako je potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom na području Općine Brela.

-Upravo nam je i službeno potvrđeno da je jedna osoba u našoj općini zaražena “Korona” virusom. Osoba je preventivno desetak dana bila u samoizolaciji kao i ostali ukućani te je jučer popodne napravljen test na virus. Zbog detaljne obrade cijelog slučaja, koja je uključivala i kontakt svih osoba koje su bile u neposrednoj blizini zaražene osobe, tek nam je sada potvrđen i službeni slučaj zaraze. Nema razloga za paniku, ali ono što nas zabrinjava je činjenica da dobar dio mještana olako shvaća ovu pandemiju virusa. Nevjerojatni su razlozi koje neki mještani navode za izdavanje propusnica. Molimo vas sve još jednom da ozbiljno shvatite ovu situaciju. Ostanite u svojim domovima i ne izlazite bez valjanog razloga vani – objavio je Ursić.

Dodao je i kako je Stožer civilne zaštite općine Brela na sastanku održanom danas donio sljedeće zaključke: još jednom ustvrđujemo kako je lažna objava da se stanovnici slobodno mogu kretati po Makarskoj rivijeri. Kretanje je dozvoljeno isključivo uz propusnicu te pozdravljamo zaoštravanje uvjeta za izdavanje propusnica.

DVD Brela od 17 sati počinju s pranjem i dezinfekcijom cijele općine Hipokloritom, s posebnim naglasom na prostore ispred prodavaonica i ljekarne. Također, komunalni redari i DVD Brela nastavljaju s patroliranjem mjesta i upozoravanjem svih onih zatečenih na javnim površinama koji se ne pridržavaju do sada izrečenih mjera.

Oglasi