Put za Olimpijske igre, Hrvatska otvara protiv Acinog Brazila

Hrvatska će prvu utakmicu na kvalifikacijskom košarkaškom turniru za plasman na Olimpijske igre otvoriti protiv reprezentacije Brazila 24. lipnja u 20,00 sati
Zagreb: Trening košarkaške reprezentacije uoči kvalifikacija za EuroBasket

Hrvatska će prvu utakmicu na kvalifikacijskom košarkaškom turniru za plasman na Olimpijske igre otvoriti protiv reprezentacije Brazila 24. lipnja u 20,00 sati, a drugu će utakmicu igrati dan poslije u isto vrijeme protiv Tunisa, objavila je FIBA na svojim službenim stranicama.

FIBA je danas objavila raspored i točno vrijeme igranja utakmica na kvalifikacijskim turnirima za olimpijske igre koji se igraju u Hrvatskoj, Kanadi, Litvi i Srbiji od 23. do 28. lipnja. Hrvatska će tako prvu utakmicu u skupini B igrati 24. lipnja u 20,00 sati protiv Brazila, a drugu 25. lipnja protiv Tunisa također u 20,00 sati. U skupini A u Splitu igraju Njemačka, Rusija i Meksiko. Ako Hrvatska prođe u polufinale, onda će za vikend 27. lipnja igrati protiv suparnika iz A skupine.

Kvalifikacije se igraju na četiri različita turnira, svaki ima po šest sudionika, a samo pobjednici turnira će se plasirati na Olimpijske igre. Ranije su nastup na OI osigurale Argentina, Australija, Francuska, Iran, Nigerija, Španjolska, SAD i Japan kao domaćin.

Aktualno
Split
Sport