Radionice za djecu na temu podizanja svijesti o održivom ponašanju prema okolišu I energiji

U 20 radionica je sudjelovalo ukupno 750 učenika te su djeca svih škola uključenih u projekte, energično sudjelovali i raspravljali, bili vrlo znatiželjni i zainteresirani te pokazali zavidnu postojeću razinu znanja o energetskoj učinkovitosti i obnovljivim izvorima energije.
radionice

U okviru EU projekata TEESCHOOLS i FEEDSCHOOLS na kojima je Grad Split partner, u listopadu 2019. godine, održano je 20 edukativnih radionica za djecu na temu podizanja svijesti o održivom ponašanju prema okolišu i energiji u osnovnim školama Kman Kocunar, Brda, Visoka, Spinut, Trstenik, Gripe, Pojišan, Žrnovnica, Split 3, Dobri, Meje, Bol, Ravne njive – Neslanovac.

Radionice su interaktivnog karaktera na kojima su predavači iz Grada Splita, HEP ESCO-a d.o.o., Projektnog biroa d.o.o., Sensum-a d.o.o., Roterm-a d.o.o., ukazali na potrebe Zemlje za čistim izvorima energije, te predstavili osnovni način na koji djeca mogu lokalno pridonositi uštedi energenata i vode. Prezentiran je i animirani film „Misli na sutra“ u realizaciji UNDP-a, koji za cilj ima poticanje pozitivnog i odgovornog ponašanja prilikom svakodnevnog korištenja energije. Predstavnici HEP ESCO-a d.o.o. predstavili su uređaje laserski daljinomjer i termovizijska kamera, kako bi djeca kroz igru shvatila kako tehnologija doprinosi povećavanju energetske učinkovitosti.

Na kraju su svoj djeci podijeljene diplome „Pismo indijanskog poglavice“ za koje se smatra da su najljepši opis odgovornog ponašanja čovjeka prema planetu te CD-i s animiranim filmom „Misli na sutra“.

 

Događanja
Split