Razmišljam EKOlogično – solinski osnovnoškolci obilježili Međunarodni dan borbe protiv klimatskih promjena

Program je započeo sadnjom kostela i maslina, a nastavljen je nizom zanimljivih predavanja i izborom za najljepši tematski plakat

U Osnovnoj školi don Lovre Katića u Solinu obilježen je Međunarodni dan borbe protiv klimatskih promjena. Obilježavanje je dijelom projekta “Razmišljam EKOlogično”, a program je započeo sadnjom kostela i maslina, čemu su se pridružili i gradonačelnik Dalibor Ninčević te viši stručni suradnik za pripremu i provedbu EU projekata Frane Polić.

Tijekom događanja, proglašen je i najbolji tematski plakat, koje su učenici iz Solina te općina Podstrana, Klis i Dugopolje izradili za posjetitelje javnih tribina o gospodarenju otpadom. Najviše je simpatija skupio plakat Osnovne škole Petra Kružića iz Klisa, kojima je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, zaštitu okoliša i europske fondove Marijana Žižić dodijelila pobjedničku plaketu.

Učenici su nastavno izložili prezentacije na temu “Mijenjajmo navike, a ne klimu” te “Školski vrt nekad i sad”, a tome se nadovezala i Anđela Dželalija iz tvrtke Alfa atest, koja je sa stručne pozicije održala predavanje o utjecaju otpada na klimatske promjene te kako nepravilnim gospodarenjem izravno utječemo na njih. Naposljetku, okupljeni su se, također imali priliku upoznati s aktivnostima projekta “Bee happy”, kojima škola sadnjom medonosnih biljaka privlači pčele u svoj vrt.

Događanja
Solin
Zanimljivosti