Reakcije na karneval u Imotskom: Bauk najavio kaznenu prijavu

Oglasio se i splitski gradski vijećnik Martin Pauk koji je izrazio oduševljenje karnevalom u Imotskom
krnje-imocki

Nakon što je na tradicionalnoj karnevalskoj povorci u Imotskom spaljena lutka gay para koji drži figuru ‘djeteta’ na kojoj se nalazi fotografija SDP-ova saborskog zastupnika Nenad Stazića sa zvijezdom petokrakom na čelu, oglasili su se putem društvenih mreža Arsen Bauk i Bojan Glavašević.

Arsen Bauk na svom je profilu na Facebooku napisao kako će sutra Policijskoj postaji podnijeti kaznenu prijavu protiv organizatora karnevalske povorke zbog kaznenog djela iz članka 325. Kaznenog zakona.

Dok je Glavašević objavio kako su “Mladen i Ivo su domoljubi, više hrabri i više budućnost Hrvatske od onih koji su spalili njihove likove, lik djeteta kojemu žele dati dom i ono čega se svi ‘palitelji’ zapravo pribojavaju: promjene. A promjena dolazi. U njoj će sreću pronaći Mladen i Ivo, a ne palitelji“.

Oglasio se i splitski gradski vijećnik Martin Pauk koji je izrazio oduševljenje karnevalom u Imotskom, te se osvrnuo na onaj održan u Rijeci i na gradonačelnika Rijeke Obersnela:

– ‘U suknenoj borši cili je svit
jedno veliko srce i u srcu cvit
Moje sunce, moj biser nebeski
neka vidi Imotski…’

Danas smo rođak Jure i ja kamionom žurili kroz Imotski, zbog manjka vremena nažalost nismo stigli prisustvovati ovoj manifestaciji umjetničke slobode. Obersnelu, pojedi se od muke – napisao je Pauk.

Podsjetimo, na Riječkom karnevalu Vojko Obersnel maskirao u Jovanku Broz , te sudjelovao u povorci u grupi s Titom i pionirima.

Imotski