Roko Leni Ukić, Toni Perković i Pavle Marčinković na popisu izbornika Mršića za olimpijske kvalifikacije

Evo tko će u Splitu pokušati izboriti Olimpijske igre

Marko Lukunić/PIXSELL

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Veljko Mršić objavio je popis od 16 igrača koji će predstavljati Hrvatsku na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre, koji će se održati od 29. lipnja do 4. srpnja održati u Splitu.

Hrvatsku će kroz kvalifikacije do Olimpijskih igara pokušati izboriti Roko Ukić, Roko Rogić, Toni Katić, Filip Krušlin, Luka Babić, Toni Perković, Antonio Jordano, Mateo Drežnjak, Bojan Bogdanović, Mario Hezonja, Pavle Marčinković, Željko Šakić, Dario Šarić, Ante Žižić, Miro Bilan i Ivica Zubac.

Mršić je zbog ozljeda ostao bez Krune Simona, Dragana Bendera i Luke Šamanića, a sa šireg je popisa maknuo četvoricu igrača – Lovru Gnjidića, Borisa Tišmu, Ivana Perasovića i Darka Planinića.

Dolazak onih najboljih – Bojana Bogdanovića, Darija Šarića i Ivice Zupca – ovisit će o nastupima njihovim momčadi u NBA ligi u doigravanju.

Samo pobjednik kvalifikacijskog turnira u Splitu odlazi na Olimpijske igre, a Hrvatska se za odlazak u Tokio mora izboriti u konkurenciji s Brazilom, Tunisom, Njemačkom, Rusijom i Meksikom. Također, hrvatski košarkaši sljedeći tjedan igraju dvije pripremne utakmice sa Slovenijom – u Rijeci 16. lipnja i 18. lipnja u Ljubljani.

Oglasi