RUKOMETAŠI SE VRATILI NAZAD: Trebalo je bolje, ali tu smo gdje jesmo

Čupić, je kao i većina reprezentativaca svjestan kako je Hrvatska podbacila na ovom prvenstvu

Marko Lukunic/PIXSELL

Hrvatski rukometaši vratili su se u Zagreb iz Egipta, gdje su na Svjetskom prvenstvu ostali bez plasmana u četvrtfinale.

-Ne može biti dobro kad nismo prošli u četvrtfinale. To je bio prvi i osnovni cilj. Bilo je dobrih utakmica, bilo je loših utakmica. Na kraju nam se poklopilo da odlučujemo sami o sebi protiv Danaca. Nismo uspjeli, odigrali smo jako lošu utakmicu. Normalno da je moglo i trebalo bolje, ali tu smo gdje jesmo. Treba gledati naprijed- rekao je povratnik u reprezentaciju Ivan Čupić po dolasku u zagrebačku zračnu luku.

Čupić, je kao i većina reprezentativaca svjestan kako je Hrvatska podbacila na ovom prvenstvu.

-Svega je falilo pomalo – i obrane, i tranzicije, i napada, i igrača, malo manje povreda, par igrača bez korone, ali ne treba tražiti alibije. Naša realnost je ovaj rezultat. Imamo za mjesec dana kvalifikacije za Olimpijske igre. Treba ovo staviti po strani. Cilj je kvalificirati se. Moramo razmišljati u tom pravcu, ostati pozitivni, napraviti jedan dobar reset. Normalno, treba analizirati što se događalo, ne bježati od odgovornosti, ni igrači, ni stručni stožer. Vjerujem da ova momčad ima kvalitetu za otići na Olimpijske igre.

Hrvatska će sredinom ožujka igrati na kvalifikacijskom turniru u Montpellieru, gdje će u konkurenciji domaćina Francuske, Portugala i Tunisa pokušati osvojiti jedno od prva dva mjesta koja vode u Tokio.