S 22 boda, domaćica Zlata našla se na začelju ovotjedne “Večere za 5 na selu”

Ova umirovljenica iz Vinjana Donjih svojim je protukandidatima priprema zanimljiv jelovnik - Nota dima i soli prelivena jajima, glavno jelo Divlji i brzi uz mekane njokice te desert Fratrov puding

Jučer je u “Večeri za 5 na selu” specijalitete pripremala najsimpatičnija kandidatkinja ovoga tjedna – 70-godišnja umirovljenica Zlata Bušić iz Vinjana Donjih. Vesela domaćica za svoje je goste pripremila uistinu zanimljiv jelovnik – predjelo Nota dima i soli prelivena jajima, glavno jelo Divlji i brzi uz mekane njokice te desert Fratrov puding, piše RTL.

Zlata je pred kućom dočekala goste s apretivom, a potom su počeli s predjelom.

– Ajde, izgleda dobro. Malo kapulice, sira, pršuta, jaja, malo onako žuto. U predjelu mi se najviše sviđao sir, rekla je Gordana, tako je mislio i Mijo, a Danijeli se nije svidjelo što je dobila manje jaja od ostalih gostiju.

Domaćica je potom poslužila zeca na lovački s njokama.

– Glavno je jelo bilo malo presuho i tako se ne sprema zec, rekla je Gordana, a Mijo se složio i dodao:

– Očekivao sam puno više od zeca, a njoki su mi bili za dvojku; žilavi i neslani.

No Ivanu je sve bilo jako ukusno, a posebno mu se svidio umak.

Večera za 5 na selu/rtl.hr

Naposljetku je Gordana došla pomoći Zlati nositi čak dva deserta, Fratrov puding, znan i kao imotska rožata te tortu Padišpanj, koja je prije bila glavni kolač na svadbama, a sastoji se samo od biskvita od jaja, šećera i brašna.

– To mi je bio najbolji detalj Zlatine večeri, rekao je Mijo, a s njim se složila i Gordana, no za desert je imala oštriji komentar:

– Prvi sam ga put probala i nije mi se svidio.

Ni Danijela nije baš bila oduševljena pa je komentirala.

– Nije mi odgovarala ta slatkoća i sve mi je bilo previše mokro, a ni sam ukus mi se nije svidio.

Kao iznenađenje došle su Zlatine prijateljice koje su zapjevale, a potom je uslijedilo ocjenjivanje. Gordana je ponovno dala ocjenu četiri jer joj se nije svidjelo glavno jelo, Ivan se odlučio za osmicu zato što mu je rožata bila malo stisnuta, Danijela se odlučila za četvorku zato što joj jela nisu bila dovoljno začinjena, a i neka joj se nisu svidjela, a Mijo je dao ocjenu šest što mu se desert nije svidio, kao ni glavno jelo.

Zlata je bila sjajna domaćica, no gosti nisu bili oduševljeni njezinim jelima pa se trenutno nalazi zadnja na ljestvici.

Imotski
Show