S novom školskom godinom šira i modernija škola na Brdima

Nakon uspješno završenih projekata nadogradnje škola na Mejašima i Pujankama, splitska Gradska uprava “prebacila“ se na dogradnju Osnovne škole Kamen-Šine te obnovu i adaptaciju osmoljetke na Brdima
203703336-806004369-318116396

Nakon uspješno završenih projekata nadogradnje škola na Mejašima i Pujankama, splitska Gradska uprava “prebacila“ se na dogradnju Osnovne škole Kamen-Šine te obnovu i adaptaciju osmoljetke na Brdima. Upravo je školu na Brdima, svoju nekadašnju školu, obišao gradonačelnik Andro Krstulović Opara, zajedno sa zamjenicom Jelenom Hrgović Tomaš, pročelnicima Matom Omazićem i Juricom Vojnovićem i voditeljicom projekta rekonstrukcije Anom Pogorelić.

U rujnu će učenici i nastavnici ove škole na raspolaganju imati novi multimedijalni centar i novu knjižnicu, a gradit će se i nove rampe i dizala za učenike s invaliditetom, novi sanitarni čvorovi te će se urediti parkiralište. Vrijednost radova je 4,2 milijuna kuna, a koliko će to u stvarnosti doprinijeti kvaliteti škole, najbolje oslikavaju riječi ravnateljice Katarine Zelić, koja kaže kako će nove prostorije i sadržaji u dosad neiskorištenom potkrovlju postati “srce“ škole, centar koji će okupiti sve uzraste učenika.

Predviđeno trajanje radova je ukupno četiri mjeseca kroz dvije faze, koje predviđaju kraće prekide. Prva faza sastoji se od radove koji se mogu odvijati za vrijeme nastave i odnose se na radove u istočnom dijelu škole i na katu koji se može izolirati od potrebe ulaska djelatnika i učenika škole. Druga faza zahvata predviđa ugradnju dizala te radove na pješačkoj rampi i parkiralištu sa zapadne strane škole koji će se raditi za vrijeme ljetnih praznika.

S novom školskom godinom, nakon što iz nje iziđu radnici tvrtke Deltron, osmoljetka na Brdima svoje će učenike dočekati šira i suvremenija nego što je dosad bila, objavili su iz Grada Splita.

Split