Šest solinskih vrtića dobila opremljena i uređena dječja igrališta

Novo dječje igralište u DV Jadro uređeno je u sklopu projekta “Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja DV Cvrčak na području najmlađeg grada u RH – grada Solina”, vrijednog 13,5 milijuna kuna

solin.hr

Gradonačelnik Grada Solina Dalibor Ninčević i ravnateljica DV Cvrčak Anđela Biuk, obišli su novo uređeno dječje igralište u Dječjem vrtiću Jadro.

Novo dječje igralište u DV Jadro uređeno je u sklopu projekta “Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja DV Cvrčak na području najmlađeg grada u RH – grada Solina”, vrijednog 13,5 milijuna kuna.

Osim uređenja dječjeg igrališta DV Jadro uz kojeg je postavljena posebna didaktička oprema prilagođena djeci s invaliditetom, uređeno je još pet vrtićkih igrališta s područja grada Solina. Riječ je vrtićima DV Salona, DV Sveti Anastazije, DV Vjeverica, DV Tratinčica te DV Labud, koja su također dobila novouređena igrališta opremljena višenamjenskim spravama za igranje te antistres podlogama za razvoj novih vještina i motorike

Gradonačelnik Ninčević istaknuo je kako je putem navedenog projekta zaposleno 50 odgajatelja i stručnih suradnika te omogućen produženi boravak djece u vrtićima kako bi se roditeljima osigurala ravnoteža između obiteljskog i poslovnog života. U sklopu projekta osim uspješno uređenih i opremljenih vanjska dječjih igrališta, proveden je i postupak nabave didaktičke opreme, namještaja i opreme za kuhinju u vrijednosti većoj od 1,3 milijuna kuna.

Uskoro će biti objavljen i poziv za nastavak projekta, kako bi se osigurao nastavak produženog boravka djece u vrtićima, daljnje opremanje objekata i nova zaposlenja odgajatelja i stručnih suradnika i sve to uz 100% financiranje sredstvima Europske unije, poručili su iz Grada Solina.

Oglasi