Siguran kutak u Solinu: Besplatne savjetodavne pomoći žrtvama i svjedocima obiteljskog nasilja

Projekt "Siguran kutak: lokalna mreža podrške za žrtve obiteljskog nasilja", osmišljen je s ciljem pružanja besplatne savjetodavne pomoći žrtvama i svjedocima obiteljskog nasilja na području grada Solina

U kriznoj situaciji nastaloj zbog pandemije COVID-19, svjedočimo posljedičnoj eskalaciji slučajeva obiteljskog nasilja na globalnoj i lokalnoj razini. Nakon uvođenja ograničenja kretanja u svijetu je zabilježen drastičan porast prijava obiteljskog nasilja, te okrutni slučajevi femicida. Zbog navedenih mjera, žene i djeca su trenutno prisilno zatvoreni s počiniteljima nasilja, a mnogima je onemogućen pristup adekvatnoj pomoći.

Projekt “Siguran kutak: lokalna mreža podrške za žrtve obiteljskog nasilja”, osmišljen je s ciljem pružanja besplatne savjetodavne pomoći žrtvama i svjedocima obiteljskog nasilja na području grada Solina.

-Kao organizacija civilnog društva smatramo da je nasilje nad ženama i djecom najteži oblik kršenja ljudskih prava, a ne „privatna obiteljska stvar“. Zbog toga, iskorjenjivanje nasilja nad ženama treba biti cilj koji nas sve ujedinjuje – poručuju iz Udruge Duga Solin.

Projekt se provodi do kraja studenog 2021. godine, u partnerstvu s Gradom Solinom i lokalnom ispostavom Centra za socijalnu skrb Split, a projektne aktivnosti financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.