Sindikalisti za sutra najavili akciju “Potrubi za obrazovanje” – prosvjedi se nastavljaju u četvrtak i ponedjeljak

Prosvjetari su na konferenciji za medije predstavili daljnje prosvjedne aktivnosti

Predstavnici Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama održali su konferenciju za medije na kojoj su najavili daljnji tijek prosvjednih aktivnosti. Osim što su potvrdili frontalni štrajk, koji će se od danas pa do ispunjenja zahtjeva, provoditi u svim školama Hrvatske, odlučili su pokazivati svoju vidljivost gotovo svakog dana.

Tako sutra organiziraju mini akciju “Potrubi za obrazovanje” za vrijeme kongresa Europske pučke stranke, gdje će sva raskrižja na putu od Sheratona do Arene biti pokrivena prosvjednicima s transparentima. Akcija će se provesti i ispred sjedišta HDZ-a na Trgu žrtava fašizma te u svim gradovima u kojim imaju članove. Prosvjedi su najavljeni i na Trgu svetog Marka u četvrtak te u ponedjeljak na Trgu bana Josipa Jelačića, međutim o njima će podrobnije izvijestiti tijekom sutrašnjeg dana.

Iz sindikata poručuju kako nemaju straha od toga da će se štrajk razvodniti, naročito nakon nedavne odluke Vlade kako će njihove aktivnosti prestati isplaćivati od 15. studenoga. Tvrde kako primaju podršku sa svih strana, raste i ona od strane roditelja te da ovakvo jedinstvo zaposlenih u odgoju i obrazovanju nije dosad viđeno na području Hrvatske, a sukladno tome, ne namjeravaju iznevjeriti dano povjerenje.

Aktualno
Hrvatska