Sve se prodaje kao cjelina

Spaladium Arena na prodaji

Procijenjena vrijednost objekta je 59 milijuna i 850 tisuća eura
U Spaladium Areni otvoren je Adriatic Gastro Show 2023.Ivo Cagalj/PIXSELL

Splitska Spaladium Arena, kojom je upravljala tvrtka Sportski grad TPN u stečaju, ide na prodaju, a procijenjena vrijednost objekta je 59 milijuna i 850 tisuća eura, doznaje HRT.

Trgovački sud u Splitu donio je 29. travnja ove godine zaključak te FINI poslao zahtjev za objavom elektronske javne dražbe za prodaju Spaladium Arene. Vjerovnici su na stečajnom ročištu bili suglasni da se strojevi i oprema koja se nalazi u objektu Spaladium Arene zajedno s izgrađenim objektom i pravom građenja koje traje još 15 godina prodaju kao cjelina. Minimalna cijena na prvoj dražbi iznosi 44 milijuna i 888 tisuća eura. Ako tada ne bude zainteresiranih slijede još tri dražbe u kojima se minimalna prodajna cijena stalno umanjuje, a u posljednjoj 4 dražbi iznosi 1 euro.

Na oglasnim stranicama Trgovačkog suda obavljena je i pravomoćna presuda Visokog upravnog suda Republike Hrvatske u kojoj stoji da je odluka grada Splita o mjesečnoj komunalnoj naknadi od 250 tisuća kuna za Spaladium Arenu bila nezakonita.

Podsjetimo, nakon ovrhe grada Splita zbog neplaćanja komunalne naknade, dvorana je posve zatvorena početkom 2023. godine, nekoliko mjeseci kasnije isključena je i struja, a oprema je konzervirana, piše HRT.

Aktualno
Gospodarstvo
Split