Split do kraja godine dobiva višenamjensku dvoranu

Split će do kraja godine dobiti novu, višenamjensku dvoranu na Trgu hrvatske bratske zajednice, a gradilište je danas s predstavnicima projektanata, izvođača radova i nadzora obišao gradonačelnik Andro Krstulović Opara
480270c2558EDNthumbimg-DVORANA-HBZ-03032020-(1)1

Split će do kraja godine dobiti novu, višenamjensku dvoranu na Trgu hrvatske bratske zajednice, a gradilište je danas s predstavnicima projektanata, izvođača radova i nadzora obišao gradonačelnik Andro Krstulović Opara. Radovi na rekonstrukciji vrijedni su 5,6 milijuna kuna, a Ministarstvo kulture investiciju podupire s iznosom od 500 tisuća kuna. Ostala sredstva osigurava Grad Split. U postojećem stanju dvorana se nalazi od 2002. godine kada je izvedena do faze grubih građevinskih radova.

U budućoj dvorani, novoj sceni grada Splita, moći će se održavati kino projekcije, kazališne predstave, kulturno – glazbeni događaji, konferencije i kongresi. Osim prostora dvorane rekonstrukcija obuhvaća i prateće prostorije (garderoba, sanitarne prostorije i ostale prostorije za potrebe scenskog osoblja). Sam pristup budućoj dvorani prilagodit će se osobama s invaliditetom te osobama smanjene pokretljivosti.

Stariji sugrađani na ovoj lokaciji pamte kultno Kino Split koje je na poseban način doprinosilo kulturnom životu grada, stoga će ova dvorana biti oživljavanje i tog kulturnog segmenta, u zgradi novije gradnje, ali u prostoru prvenstveno kulturne namjene.

 

Split