Split dodjeljuje više od milijun i pol kuna za projekte udruga iz područja socijalne skrbi, zdravstvene zaštite i demografije

Grad Split je objavio dva javna poziva za financiranje projekata udruga iz područja socijalne skrbi, zdravstvene zaštite i demografije ukupne vrijednosti milijun i 550 tisuća kuna
480270c2558EDNthumbimg-JAVNI-POZIVI9

Grad Split je objavio dva javna poziva za financiranje projekata udruga iz područja socijalne skrbi, zdravstvene zaštite i demografije ukupne vrijednosti milijun i 550 tisuća kuna.

Prvi, Poziv za prijavu projekata udruga iz područja socijalne skrbi, zdravstvene zaštite i demografije u okviru raspoloživih sredstava iz Proračuna Grada Splita za 2020. godinu s projekcijama za 2021.- 2022. godinu vrijedan je milijun kuna, a planirana sredstva se raspoređuju na prioritetna područja:

1. Socijalna skrb i zdravstvena zaštita djece i mladih – 250 tisuća kuna
2. Socijalna skrb i zdravstvena zaštita pojedinca i obitelji – 200 tisuća kuna
3. Socijalna skrb i zdravstvena zaštita osoba starije životne dobi – 100 tisuća kuna
4. Promicanje zdravlja i sprječavanje bolesti
– Sprječavanje i suzbijanje kroničnih bolesti – 200 tisuća kuna
– Sprječavanje i suzbijanje ovisnosti – 250 tisuća kuna.

Drugi objavljeni Poziv za prijavu projekata udruga iz područja socijalne skrbi i zdravstvene zaštite osoba s invaliditetom u okviru raspoloživih sredstava iz Proračuna Grada Splita za 2020. godinu s projekcijama za 2021.-2022. godinu je u visini od 550 tisuća kuna, za sljedeće prioritetne aktivnosti i mjere:

• razvoj usluga koje podižu kvalitetu života djece i odraslih osoba s invaliditetom
• omogućavanje jednakih prava i mogućnosti
• pomoć i podrška osobama s invaliditetom
• promicanje zdravog načina života osoba s invaliditetom
• poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom
• unaprjeđenje zaštite zdravlja osoba s invaliditetom

Na Pozive se mogu prijaviti udruge koje su registrirane i djeluju najmanje jednu godinu u Republici Hrvatskoj zaključno s danom objave Poziva i koje ciljano i prema djelatnosti djeluju unutar prioritetnog područja Poziva. Rok za prijavu na pozive je 16. ožujka 2020. godine, poručili su iz Grada Splita.

Split