Split se oprostio od Duje Bonačića

U prostorijama Veslačkog kluba Gusar održana je komemoracija na kojoj se Split oprostio od legendarnog splitskog i hrvatskog sportaša i zlatnog veslača sa OI u Helsinkiju 1952., koji je preminuo u 91. godini života
2020-01-28-14-39-14-

U prostorijama Veslačkog kluba Gusar na Spinutu održana je komemoracija na kojoj se Split oprostio od Duje Bonačića, legendarnog splitskog i hrvatskog sportaša i zlatnog veslača sa OI u Helsinkiju 1952., koji je preminuo u 91. godini života.

Komemoraciji su nazočili članovi obitelji, brojni sportaši, olimijci, veslači, sadašnji i bivši te mnogobrojni prijatelji.

-Što barba Duje znači za naše mlade veslače, što ostavlja generacijama koje dolaze? Ostavlja im nadu, ostavlja im taj poseban ponos tako svojstven gusarašima i Splićanima. Ostavlja im ljudsku poniznost i veličinu čovjeka velikih sportskih pobjeda. To su vrijednosti koje neće partit s velikanima kao što je bio barba Duje, nego će nastaviti živjeti dalje. Adio barba Duje i fala van na svemu- tim se riječima od Duje Bonačića oprostio splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Predsjednika Gusara Ivica Botica kazao je kako će barba Luku pamtiti brojne generacije veslača koje je odgojio, kao i generacije učenika koje su prošle kroz njegove ruke u Pomorskoj školi gdje je bio profesor.

– Zlatna medalja iz Helsinkija bila je sudbinska prekretnica. Ona je otvorila put velikoj Gusarovoj priči koja traje do današnjih dana – dodao je Botica.

Duje Bonačić pokopan je jučer na Lovrincu.

Split
Sport