Split u lipnju ugošćuje košarkaški kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre

Hrvatski košarkaški savez predstavio je kvalifikacijski turnir za odlazak na Olimpijske igre kojemu će biti domaćin u Splitu od 23. do 28. lipnja
Zagreb: Čelnici HKS predstavili olimpijski kvalifikacijski košarkaški turnir

Hrvatski košarkaški savez predstavio je kvalifikacijski turnir za odlazak na Olimpijske igre kojemu će biti domaćin u Splitu od 23. do 28. lipnja, a na kojemu će naši košarkaši u konkurenciji Njemačke, Rusije, Tunisa, Meksika i Brazila pokušati osvojiti prvo mjesto, jedino koje vodi u Tokio.

-Turnir u Splitu je jedan veliki događaj i promocija ne samo za košarku već za cijelu Hrvatsku. Nadamo se dobroj atmosferi i još jednom zahvaljujemo Vladi, Gradu Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji. Nadamo se da će ekipa biti kompletna i da ćemo svi biti zdravi te očekujemo plasman na Olimpijske igre. Uskoro nam počinju kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje nas očekuje 2021. godine. U petak igramo protiv Švedske nakon čega igramo s Nizozemskom. Ove dvije utakmice su nam izuzetno bitne za daljnju situaciju. Nakon toga očekuje nas završnica prvenstva Premier lige te pripreme za turnir- izjavio je predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković na predstavljanju u Grosbasketu.

Svi navijači koji žele svojim navijanjem bodriti hrvatske košarkaše na putu do Tokija mogu svoje ulaznice od 26. veljače potražiti u sustavu Ulaznice.hr.

Olimpijske igre u Tokiju održat će se od 24. srpnja do 9. kolovoza. Hrvatska košarkaška reprezentacija se na Olimpijske igre plasirala četiri puta, a najveći uspjeh je srebro iz 1992. godine.

Aktualno
Split
Sport