Splitski krizni stožer: Pacijent ostaje u izolaciji, čekamo nalaze iz Zagreba

Naglasili su kako još uvijek čekaju nalaze iz zagrebačke bolnice kako bi mogli i definitivno potvrditi kako osoba koja se nalazi u bolnici nije zaražena
Split: Krizni stožer splitske bolnice na konferenciji zbog koronavirusa

U KBC Split danas je održana konferencija za medije Splitskog kriznog stožera za prevenciju i nadzor infekcija vezana za mušku osobu koja je jučer zaprimljena u splitsku bolnicu, a za koju se sumnja da ima koronavirus.

– Jučer je zaprimljen muškarac zbog sumnje na koronavirus. Budući da je došao iz Kine i ima simptome, izolirali smo ga, uzeli uzorke, koje smo poslali u Zagreb. Za sada je sve pod kontrolom, pacijent je stabilno, imao je blagu respiratornu infekciju te do daljnjega ostaje u izolaciji – kazali su iz kriznog stožera.

Naglasili su kako još uvijek čekaju nalaze iz zagrebačke bolnice kako bi mogli i definitivno potvrditi kako osoba koja se nalazi u bolnici nije zaražena.

– Sačekat ćemo rezultate briseva. Ako nalazi budu negativni, muškarca ćemo pustiti na kućno liječenje. Također, postoji opcija da test ne pokazuje ni da ni ne, onda će biti potrebno dodatno testiranje. – objasnili su.

Rezultati testiranja trebali bi biti poznati tijekom dana, a potvrđeno je i da se pazi na osobe koje su bile u kontaktu s muškarcem za koji se sumnja da ima koronavirus.

Split