Splitski “Promet” namjerava nabaviti autobuse na električni pogon

U tijeku je izrada pripremne dokumentacije za taj projekt
U Splitu o?ekuju obnovu autobusnog voznog parkaIvo Cagalj/PIXSELL"n

Splitska gradska tvrtka Promet namjerava nabaviti autobuse na električni pogon i u tijeku je izrada pripremne dokumentacije za taj projekt, doznaje se od ravnatelja te tvrtke Miroslava Delića.

-Dokumentaciju potrebnu za nabavu električnih autobusa pripremamo već godinu i pol i privodimo je završetku- rekao je Delić.

Po njegovim riječima, očekuje se da bi već do kraja godine mjerodavna ministarstva mogla pozvati zainteresirane za nabavu autobusa na električni pogon radi dodijele novca iz fondova Europske unije za njihovo sufinanciranje.

-Mi ćemo se javiti na taj poziv, a broj autobusa na električni pogon koji bi se nabavio za javni prijevoz putnika na splitskom području ovisi o količini financijskih sredstava koja će biti na raspolaganju iz fondova Europske unije- rekao je Delić.

Nabavu autobusa na električni pogon za potrebe gradskog prijevoznika Prometa spomenuo je i splitski gradonačelnik Ivica Puljak, koji je 23. rujna ove godine u Splitu sudjelovao na 6. međunarodnom energetskom forumu (INTERNEF).

U srpnju je u Prometovoj garaži na splitskim Brdima upriličena prezentacija električnog autobusa tvrtke Iveco.

 

Split