Splitski SDP traži ugradnju dizala u 400 zgrada

Očekuje se podrška gradonačelnika Ivice Puljka

Ivo Cagalj/PIXSELL

Splitski SDP zatražio je ugradnju dizala u 400 zgrada u gradu koja za to imaju tehničke uvjete, a za realizaciju tog prijedloga očekuju podršku gradonačelnika Ivice Puljka.

-Oko 400 zgrada u Splitu ima uvjete za ugradnju dizala, što bi povećalo kvalitetu življenja od 15 do 20 tisuća Splićana- rekao je na konferenciji za novinare tajnik splitskog SDP-a Davor Matijević, vijećnik u Gradskom vijeću.

Napomenuo je da je za ovu godinu gradski Fond za subvencioniranje ugradnje dizala raspolagao sa 1,5 milijuna kuna, te najavio da će SDP tražiti povećanje iznosa za tu namjenu na tri milijuna kuna u idućoj godini. Istaknuo je kako bi to značilo da će Grad subvencionirati ugradnju lifta s 40 do 50 posto po zgradi.

-Uvjet za subvenciju će biti da zgrada ima minimalno četiri kata, a prednost će imati zgrade u kojima žive osobe s višim stupnjem invaliditeta- kazao je Matijević, objašnjavajući prijedlog splitskog SDP-a. Dodao je da bi prednost imale starije zgrade, pogotovo one građene prije 1980. godine.

-SDP će inzistirati na ovoj inicijativi i očekujemo podršku gradonačelnika, kao i ostalih projektnih partnera- poručio je Matijević.

Novinarima je izjavio da su se članovi SDP-a povukli iz kombinacija za izbor članova školskih odbora u splitskim osnovnim školama, jer su im bili nejasni kriteriji za taj izbor.

-Neki prosvjetari su ostali izvan odabira u te školske odbore, a neki su pravnici i ekonomisti postali članovi školskih odbora te su se naši članovi odlučili povući jer im nisu bili jasni kriteriji- kazao je Matijević.

U tom kontekstu spomenuo je Maju Cikatić, članicu HDZ-a i djevojku Igora Skoke, jednog od bliskih suradnika gradonačelnika Puljka i vijećnika stranke Centar, koja je uvrštena u odbor škole u splitskoj četvrti Manuš.

-Meni ne smeta što je Skokina cura članica HDZ-a, ali Skoko je kao šef kluba vijećnika stranke Centar u Gradskom vijeću te kao desna ruka gradonačelnika Ivice Puljka morao voditi računa o dojmu i vjerodostojnosti. Što bi bilo da je netko iz SDP-a tako postupio i stavio svoju curu, mater, oca u školski odbor – razapeli bi nas- istaknuo je Matijević.

Oglasi