Splitsko-dalmatinska županija u Londonu predstavila bogatu turističku ponudu

U tijeku je World Travel Market, jedan od najvažnijih svjetskih turističkih sajmova

U Londonu traje jedan od najvažnijih svjetskih turističkih sajmova – World Travel Market, na kojem se, po prvi puta samostalno, predstavila Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije. Time ujedno započinje službena sajamska promidžba ovdašnje turističke ponude za sljedeću godinu, dok se u sklopu promocije Županija predstavlja s četiri klasterska info-deska.

Predstavnicima su osigurani uvjeti za obavljanje razgovora s poslovnim partnerima, a uz to je predviđen niz događanja i susreta uz nazočnost župana Blaženka Bobana. Također, gostima je ponuđena i degustacija srednjodalmatinskih vina, pršuta te sireva lokalnih proizvođača.

– Cilj nam je razvijati turizam u dva smjera. Prvi je pokušati produžiti turističku sezonu tako da turističke dolaske iz srpnja i kolovoza što više preusmjerimo na travanj i svibanj te rujan i listopad. Druga naša želja je lagano preusmjeravati turiste iz većih primorskih destinacija u ruralna područja Županije što možemo postići jedino ovako, kroz nazočnost na sajmovima kakav je ovaj u Londonu, gdje imamo šansu prikazati sve ljepote kojima naša Županija uistinu obiluje, poručio je župan Boban iz Londona.

Svoje zadovoljstvo što se Splitsko-dalmatinska županija kao jedinstveni turistički akter predstavlja na prestižnom sajmu nije krio ni direktor Turističke zajednice Splitsko- dalmatinske županije Joško Stella.

– Želimo marketinški primaknuti našu Županiju britanskom tržištu, na kojemu tradicionalno dobro stojimo. Obavili smo nekoliko razgovora s tri aviokompanije, u suradnji s našom zračnom lukom u Kaštelima, kako bismo uveli dodatne linije te što lakše preboljeli eventualne posljedice Brexita.

Naime, u listopadu ove godine s tržišta Velike Britanije zabilježeno je 15.255 dolazaka i 81.142 noćenja, što je porast od 17 i 10 posto u odnosu na prethodnu godinu. Porast gostiju iz Velike Britanije u odnosu na 2018. godinu bilježi se i u prvih deset mjeseci tekuće s 5 posto više dolazaka i 3 posto više noćenja. Omiljena odredišta Britanaca na području Srednje Dalmacije svakako je Split, a njega slijedi Hvar, dok su uz njih, najposjećenija mjesta u Splitsko-dalmatinskoj županiji Makarska, Omiš, Baška Voda i Tučepi.

 

Događanja
Splitsko-dalmatinska županija