SPLITSKO LJETO: Premijerno izvedena “Misa Mediterana”

U izvođenju ove pop mise sudjelovalo je 50 izvođača

Milan Sabic/PIXSELL

Sakralni pop koncert “Misa Mediterana”, autora Tončija Huljića i Hane Huljić, prva pop-misa u svijetu, premijerno je izvedena u sklopu Splitskog ljeta na otvorenom prostoru Galerije Meštrović koji je bio ispunjen posjetiteljima koji su višeminutnim pljeskom nagradili protagoniste ove pop-mise.

“Misa Mediterana,” kako je obrazloženo, napravljena po svim postulatima liturgijske mise, spoj je mjuzikla i klasičnog kršćanskog obreda. Emotivna, istovremeno zabavna i introspektivna, “Misa Mediterana” jedinstvena je kombinacija duhovne i pop-glazbe. Iako temeljena na katoličkim zasadama vjerovanja, Misa je otvorena prema svakome jer, prema riječima autora, glazba pripada svima, navedeno je.

Tonči Hu među kojima je, osim samog autora, bila njegova kći Hana Huljić, zatim zbor i orkestar HNK-a Split, kojim je ravnao Jure Bučević, te solisti Lorena Bućan i Karlo Vudrić.

Redateljica je Jelena Bosančić, a Nenad Šiškov potpisuje orkestraciju djela. Za scenografiju i likovno oblikovanje zaslužan je kipar Nikola Vudrag.

Oglasi