„Splitu s ljubavlju“ tradicionalni bakalar na Badnjak

Podjelu bakalara i fritula pratit će i prigodni blagdanski program u kojem s početkom u 10.30 sati nastupa Muška, Ženska i Mješovita klapa KUD-a Filip Dević
VELIKA-TEĆA

Grad Split, Splitsko-dalmatinska županija i Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija i ove godine na Badnjak, na Prokurativama, organiziraju tradicionalnu manifestaciju “Splitu s ljubavlju” na kojoj će s početkom u 11 sati građanima biti podijeljeno oko 5000 porcija bakalara.

U pripremi bakalara koji će se i ove godine kuhati u velikoj teći promjera 2.2 metra sudjeluje četrdeset kuhara, a serviranog u biorazgradivim zdjelicama dijelit će ga više od 100 volontera. U mega teći izrađenoj prije 14 godina upravo za ovu manifestaciju u splitskom Škveru, naći će se 200 kilograma bakalara, pola tone krumpira, 200 kilograma slanutka, 250 kilograma kapule, 40 litara maslinovog ulja i po pet kilograma češnjaka i peršina.

Uz podjelu bakalara na Prokurativama će se građanima dijeliti i škartoci s fritulama koje će po svojim recepturama pripremiti i dijeliti splitski hotelijeri i ugostitelji.

 

Događanja
Split