Sportske dvorane za četiri splitske osnovne škole

Započela je priprema dokumentacije za izgradnju četiri nove sportske dvorane za četiri splitske osnovne škole – Stobreč, Manuš, Pujanke i Sućidar.
dvorana

Nakon desetljeća izostanka ulaganja i gradnje u školsku infrastrukturu, ova gradska uprava najprije je započela dogradnju osnovnih škola, a sada se sprema za gradnju školskih dvorana, u namjeri podizanja kvalitete školske infrastrukture za svoje učenike.

Grad Split prošlog je tjedna raspisao javni poziv za dostavu ponuda za izradu idejnog, glavnog i izvedbenog projekta za rekonstrukciju OŠ Stobreč, a vrijednost je 199 tisuća kuna. Kako se radi se o osmoljetki kojoj gravitira izrazito veliki broj djece, dugogodišnja je potreba za dogradnjom novih školskih sadržaja. Buduća školska dvorana namijenjena učenicima, svojim kapacitetima poslužit će i za treniranje i odigravanje službenih utakmica lokalnih sportskih klubova, kao i za brojne kulturne i druge javne manifestacije te će biti u funkciji cijelog Stobreča.

I u školi na Manušu, učionica koja se koristi za održavanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture uskoro odlazi u povijest. U fazi je priprema dokumentacije za dogradnju te osnovne škole i to sportskom dvoranom i vanjskim igralištem. Izrada dokumentacijskog dijela projekta procijenjena je na 150 tisuća kuna.

Za dvoranu u sklopu škole na Pujankama u tijeku je izrada glavnog projekta i troškovnika, pa će uz nove školske prostorije u koje će useliti početkom nove godine, učenici s Pujanki u dogledno vrijeme dobiti i svoj sportski kutak.

Za dvoranu na Sućidru također se radi idejni i glavni projekt. Ukupna vrijednost dokumentacije za obje ove školske dvorane, na Pujankama i na Sućidru, iznosi 580 tisuća kuna.

Split