Središnji državni ured za šport preporučio odgodu sportskih natjecanja do 1. travnja

Središnji državni ured za šport nakon današnjeg sastanka s čelnicima pet krovnih športskih udruženja te predstavnicima najvećih športskih saveza u Republici Hrvatskoj preporučio je odgodu svih sportskih natjecanja do 1. travnja
DSC_0094

Središnji državni ured za šport nakon današnjeg sastanka s čelnicima pet krovnih športskih udruženja te predstavnicima najvećih športskih saveza u Republici Hrvatskoj preporučio je odgodu svih sportskih natjecanja do 1. travnja.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za šport Tomislav Družak danas je održao sastanak s čelnicima pet krovnih športskih udruženja te predstavnicima najvećih športskih saveza u Republici Hrvatskoj na temu postupanja i djelovanja u području športa za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa.

Preporučuje se otkazivanje svih međunarodnih natjecanja kojima je domaćin Republika Hrvatska kao i nacionalna športska natjecanja svih razina do 1. travnja za što se zadužuju nacionalni športski savezi i krovna športska udruženja. Preporučuje se svim nacionalnim športskim savezima i krovnim športskim udruženjima planiranje rezervnih termina za odigravanje natjecanja odnosno planiranje scenarije kraću sezonu ili manjeg broja susreta.

Za treninge se daje preporuka pridržavanja svih higijenskih i sigurnosnih uputa Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu kako bi se odvijali u što sigurnijim uvjetima po zdravlje športaša. Preporučuje se i otkazivanje svih putovanja na međunarodna natjecanja, a posebno u područja koja su definirana kao područja ugroze.

Središnji državni ured za šport u suradnji s Nacionalnim stožerom za civilnu zaštitu pratit će sva događanja te sukladno tome donositi daljnje preporuke.

Aktualno
Hrvatska
Sport