Startup spektakl u Splitu; eAgrar osvojio 100 000 kuna i put na globalno natjecanje!

U nevjerojatno pozitivnoj atmosferi, šest finalista koji su prošli opsežan program provjera i ocjenjivanja od strane iskusnih poduzetnika i predstavnika investicijskih fondova, borili su se za nagradni fond od 250 000 kuna i odlazak na globalnu pozornicu Get in the Ring Global Competition 2020.
E26A0945

Grad Split u suradnji sa splitskim Ekonomskim fakultetom i Studentskim poduzetničkim inkubatorom ove je godine napravio golemi iskorak za splitsku startup scenu – gradski Natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava za poticanje startup poduzetništva “pretvorio“ je u natjecanja Get in the Ring 2019. čije se finale održalo sinoć u hotelu Radisson blue.

Finale natjecanja otvorio je voditelj programa Michael Freer koji je na početku okupljenu publiku upoznao s konceptom natjecanja, nakon čega su se, u ime organizatora, okupljenima obratili gradonačelnik Andro Krstulović Opara i dekanica Ekonomskog fakulteta u Splitu Maja Fredotović. U finalu su se održale tri borbe 1-na-1, ispred stručnog žirija i publike. Prema Get in the Ring standardu, borbe su sadržavale sljedeće segmente: opći uvod od 1 minute po natjecatelju, zatim 5 rundi po 30 sekundi po natjecatelju u kojem su predstavljali svoj tim, svoja dostignuća, poslovni model, tržište, a na kraju, u petoj rundi tzv. „freestyle“ imali su priliku dodatno uvjeriti žiri da su oni najbolji startup. Nakon toga su slijedila pitanja žirija u trajanju od 8 minuta i pitanja iz publike u trajanju od 5 minuta.

Get in the Ring najavljen je prije nešto više od mjesec dana kao prilika za sve startupe koji posluju u Splitu ili su se spremni preseliti u Split. Ukupni nagradni fond od 250 000 kuna je osigurao Grad Split, a Studentski Poduzetnički Inkubator Ekonomskog Fakulteta u Splitu je osigurao Get in the Ring licencu za Hrvatsku i pripremne treninge za sve natjecatelje. Pristiglo je ukupno 29 prijava, od čega je odabrano 20 startupa koji su zadovoljili uvjete za ulazak u sljedeću fazu Get in the Ring Split 2019 natjecanja.

Odlukom sudaca sinoć je pobijedio Slaven Damjanović iz eAgrara koji je za razvoj svog proizvoda – sustava za precizno praćenje mikroklime na poljoprivrednim nasadima i upravljanje navodnjavanjem osvojio 100 000 kuna i odlazak na globalnu scenu Get in the Ring Global Competition 2020. Drugo mjesto i 70 000 kuna osvojila je Andrea Grisogono (Reel), a treće mjesto i 50 000 kuna osvojio je Stipe Režić (Mushroom Cups). Preostali finalisti, Litto, Sailboat RC i GoToBot dobili su po 10 000 kuna nagrade.

Događanja
Gospodarstvo
Split