Supetarskim vatrogascima uručen Youthpass certifikat

Deset mladih vatrogasca sudjelovalo je u Erasmus+ programu u slovenskoj Postojni

Vatrogasci DVD-a Supetar uspješno su završili sudjelovanje na Erasmus+ programu u slovenskoj Postojni. Nastavak je to dugogodišnje suradnje ova dva prijateljska grada, dok je u sklopu projekta 10 supetarskih vatrogasaca prošlo zahtjevnu obuku koja je obuhvaćala specijalističke teme pretrage ruševina, spašavanje s visina, obranu od poplava i sudjelovanje u tehničkim intervencijama s naglaskom na teške prometne nesreće. U tome su im se pridružile slovenske kolege iz novog Gasilsko-reševalnog centra u Postojni te Izobraževalnog centra za zaščito in reševanje u Igli.

Projekt su osmislili vatrogasci PGD Postojna s ciljem strukovne obuke, ali i prevladavanja jezičnih i kulturalnih barijera te stvaranja komunikacijskih, društvenih i prijateljskih veza. Polaznici su po završetku obuke dobili Youthpass certifikat za sudjelovanje u programu “Mladi na djelu”, ali i priznanje za znanje, vještine i kompetencije koje su u ovom procesu usvojili.

Organizatori su već započeli s planiranjem njegova nastavka, koji bi se, prema prvim informacijama, mogao održati sljedećeg ljeta na Braču.

Supetar