Svečano obilježen Dan Ekonomskog fakulteta i 45. obljetnica osnutka

Prigodnom svečanosti jučer je obilježen Dan Ekonomskog fakulteta u Splitu i 45. obljetnica njegova osnutka.
ekon

U ovoj svečanoj prigodi, uz tradicionalnu dodjelu nagrada i priznanja, dekanica Maja Fredotović posjetila je na razvojni ciklus Fakulteta s posebnim naglaskom na recentna postignuća i planove za budućnost. U svom je govoru dekanica Fredotović istaknula kako je Fakultet tijekom prošle godine uspješno prošao tri akreditacijska procesa: nacionalnu akreditaciju poslijediplomskog doktorskog studija, nacionalnu institucionalnu akreditaciju i međunarodnu EPAS akreditaciju preddiplomskih i diplomskih studija Poslovne ekonomije, koja Ekonomski fakultet u Splitu svrstava među pet posto najboljih u svijetu. Ova značajna postignuća, naglasila je, bila su moguća samo zahvaljujući izuzetnom entuzijazmu, suradnji i sinergiji svih ključnih skupina i partnera iz javnog, gospodarskog i civilnog sektora. U tom kontekstu podvukla je uspješnu suradnju s Gradom Splitom, koji prepoznaje napore Fakulteta u cilju razvoja znanosti i poduzetništva u lokalnoj zajednici.

U ime Grada Splita domaćinima je čestitala zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš koja je također naglasila partnerski odnos Grada i Sveučilišta u izradi razvojnih dokumenata grada, posebno istaknuvši ulogu Ekonomskog fakulteta koji je dobio važnu ulogu koordinatora u izradi Strategije razvoja Grada za desetljeće koje je pred nama. Podsjetila je i na zajednički projekt poticanja razvoja startup-ova ali i na niz drugih projekata na kojima Grad i Fakultet surađuju i razmjenjuju iskustva. – Svojim postignućima na europskim ljestvicama naše Sveučilište dokazalo je svoju ulogu značajnog čimbenika hrvatske i europske budućnosti, a Ekonomski fakultet u sklopu njega preuzima važnu ulogu obrazovanja budućih upravitelja ovog grada, kazala je između ostalog u svom obraćanju zamjenica Hrgović Tomaš.

Prigodnim riječima brojnim su se studentima, gostima i uzvanicima obratili i rektor Sveučilišta u Splitu Dragan Ljutić, zamjenik župana Luka Brčić te ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje Jasmina Havranek.

Događanja
Split