Svoju “Večeru za 5 na selu” pripremila je i Gordana Lozo iz Poljica

Gordana je za cilj imala nadmašiti Ivanovih 28 bodova, ali je večer završila izjednačeno

U jučerašnjoj epizodi imotskog tjedna “Večere za 5 na selu” kuhala je ugostiteljica Gordana Lozo. Samozatajna Gordana dolazi iz Poljica, a za svoje goste pripremila je jelovnik koji se sastojao od predjela imena Domaći zagrljaj, glavnog jela Svinja u zagrljaju vitamina C i deserta Narančasta poslastica za oči, piše RTL.

Domaćica je pred kućom goste dočekala s aperitivom, domaćom višnjevačom. Gostima je bilo hladno pa su govorili domaćici kako bi trebali ući u kuću.

– Na prvi dojam kao da joj nisu sve ovce na broju, rekao je Mijo, a Zlata dodala:

– Meni je nekako izgledala uplašeno.

Večera za 5 na selu/rtl.hr

Uskoro je domaćica otišla u kuhinju narezati kruh i potom je poslužila predjelo.

– Bilo mi je dosta suho, komentirala je Zlata, Mijo dodao:

– Moraš voditi računa da je to hladna plata, a nije im se svidjelo i to što je na tanjuru bila francuska salata jer to nije autohtono jelo. Potom se Zlata ispričala domaćici što gotovo ništa nije pojela zato što to ne smije jesti.

Nakon toga Zlata je zamolila domaćicu da donese nešto konkretno na stol i nasmijala sve prisutne, a Gordana je potom donijela glavno jelo u loncu.

– Kad ste na obiteljskom ručku, ne servira majka svakome, već svatko uzme sebi i zato svaka čast na tome, rekla je Danijela, no Ivan bi više volio da je bilo posluženo na tanjuru.

– Jelo je stvarno bilo ukusno, osim svinjetine koja je bila malo prekuhana, rekao je Mijo, a s njim se složila Zlata i dodala:

– Oni su mi uštipci neki nedorečeni, ne znamo što je umjetnik time htio reći.“

Na red je došao desert, a Zlata i Mijo su nastavili prigovarati o ustrašenoj domaćici i atmosferi koja im se nikako nije svidjela, dok je Danijela komentirala kako misli da je ipak riječ o tome da je domaćica bila umorna.

– Ovo je kolač naše mladosti“, rekao je Mijo, a Ivan dodao:

– Desert je jestiv, ali nisam oduševljen.

Večera za 5 na selu/rtl.hr

Kao iznenađenje došao je Gordanin poznanik, guslar Ivan.

– Mijo i ja smo se nasmijali, malo više pažnje obratili na riječi, a Zlata i Ivan bili su kao drvene Marije, komentirala je Danijela.

Gosti su ubrzo počeli s ocjenjivanjem. Ivan je dao četvorku jer mu pršut nije bio dobar, uštipci su bili sirovi, Zlata je dala ocjenu šest zbog ukočene atmosfere, Danijela je dala desetku bez obzira na atmosferu, važnija su joj bila ukusna jela, a Mijo se odlučio za osmicu također zbog loše atmosfere.

Drugi dan natjecanja Gordana je izjednačena s Ivanom, a kako će danas kuhati najmlađa kandidatkinja Danijela – ne propustite pogledati u novom nastavku.

Imotski
Show