Teška muka s Neretvancem, Kamenu opet bod

Kad te neće – neće!

Niti nakon tri odigrana kola, Kamen ne zna za pobjedu u 3. HNL-Jug. Bodovi se skupljaju tek po onoj „bod po bod“ i tako skupiš dva na kontu u rasponu od 4 dana. Želja za izlazom iz takve situacije je postojala, ali mogućnost ostala neostvariva. Kad te neće – neće!

Već u 5. minuti Kamen izgara za pogotkom, ali je udarac Petra Kljenka glavom tanak da bi se svladao Dizdar. Trudili su se momci u crnom cijelo prvo poluvrijeme, pritiskali ponajviše od 15-te minute susreta prvo preko Žužula i Kljenka u istoj minuti, potom i preko Klarić-Dračara u 23. minuti, ali ništa nije pomoglo. Što se tiče Neretvanca, bilježimo prilike Karla Taslaka u 12.minuti i Tvrtka Buljana u 31.minuti. Na obje opasnosti odlično je reagirao Barbić, posebice kod prilike Buljana kada se lijepo ispružio.

Pred poluvrijeme Kljenak se u 38. minuti odlučuje na izravan udarac prema vratima iz kornera i točno centrira loptu prema Dizdaru. Svi su loptu vidjeli u mreži, međutim, želja domaćih nije se ispunila pa je mreža Josipa Dizdara ostala netaknuta. Ivan Žužul-Ikić, ovog puta na poziciji desnog beka prometnuo se u jednog od onih, koji su toliko željeli ne samo zabiti već i olakšati dušu nakon trećeg kola, stvorivši tri izgledne prilike na utakmici u kojima je falilo samo da Dizdar bude dekoncentriran ili da sunce u Ivanbegovini učini svoje.

U 51. minuti Žužul je izravno pucao prema lijevoj stativi Dizdara, a potom pet minuta poslije kreirao sjajnu akciju s Dračarom i Jonjićem u kojoj na kraju pobjeđuje vratar gostiju Dizdar. U 62. minuti Popić je odličnim udarcem s oko 20 metara prema Barbiću najavio pogodak, koji je uslijedio četiri minute poslije i nakon krasne akcije koju su u Neretvancu kreirali ispred vrata Barbića, a Popić hladnokrvno pogodio za 1:0.

Kamen se nakon toga tražio 10-tak minuta i napokon se pronašao opet preko glave kapetana Marina Jonjića, koji spašava za 1:1, baš kao i prošle nedjelje u Baškoj Vodi. Branimir Kujundžić najzaslužniji je za asistenciju iz kornera. Slijedi još jedno gostovanje iza Biokova, ovog puta u uvijek ugodnoj Makarskoj.

3. HNL JUG, 3. KOLO
NK KAMEN – NK NERETVANAC 1:1
STRIJELCI: 0:1 Popić (66), 1:1 Jonjić (78)

TEKST I FOTO: DARKO LONČAR

Oglasi