Igor Tudor: Veselim se utakmici u Varaždinu

Dobrim djelom sam zadovoljan, a iz tjedna u tjedan će to ići na bolje i veselim se utakmici u Varaždinu da vidimo kako će to izgledati u službenoj utakmici – izjavio je strateg Bijelih
2020-01-31-14-32-4600-

Uoči nastavka sezone i nedjeljnog gostovanja Hajduka u Varaždinu protiv istoimenog domaćina, trener bijelih Igor Tudor odradio je konferenciju za medije na kojoj je posebno naglasio zadovoljstvom sa stanjem u momčadi, unatoč nekim sitnim ozljedama, i odlično odrađene pripreme uoči nastavka prvenstva.

-Kao što znate bile su jako kratke pripreme, najvažnije je bilo da se nitko ne ozljedi, i da igrači usvoje najveći dio novih stvari i zahtjeva na kojima smo radili. Dobrim djelom sam zadovoljan, a iz tjedna u tjedan će to ići na bolje i veselim se utakmici u Varaždinu da vidimo kako će to izgledati u službenoj utakmici – izjavio je strateg Bijelih.

Osvrnuo se i na odlazak Filip Bradarića istaknuvši kako je to u ovom trenutku bila najbolja odluka za klub i ekipu izjavivši – U ovom trenutku smatrali smo da će nam to biti dobar potez i da ćemo s tom odlukom profitirati kao klub. Normalno da meni kao treneru nije svejedno kada igrač takve kvalitete ode, ali donijeli smo odluku koju smatramo najboljom za klub i ekipu.

Velikih problema Hajduk ima u napadu, a iako je bilo govora o pojačanjima nitko nije doveden. Međutim Tudor vjeruje da u mladim igračima ima dovoljno kvalitete da pokriju taj dio igre.

– Ideja je bila da se dovede napadač, i ona je još uvik tu. Međutim taj napadač mora biti dobar, najbolji, inače radije nećemo dovesti nikoga. A kvalitetan napadač košta. u međuvremenu se pojavio jedan mladić Kreković koji je u maloj minutaži zabio tri gola, Blagajić koji je odigrao par utakmica jako dobro na poziciji blizu gola, a imamo i Dolčeka koji može igrati prema naprijed- istaknuo je Tudor.

Uoči utakmice protiv Varaždina situacija u zadnjem redu, gdje ima nešto povrijeđenih, je problematična te nije isključio mogućnost dovođenja još jednog stopera.

– U zadnjoj liniji smo malo problematični nakon odlaska Bradarića, Mujakić je došao kasno i još nije u ritmu, a Vušković je imao ozljedu. Radimo na dovođenju još jednog igrača, tako da u kadru će biti 4-5 stopera koji će biti bitni u sezoni, a možda nisu u kadru za ovu utakmicu. Stipe Radić je odigrao praktično cijele pripreme bez veće greške, Ismajli je standardno među boljima, a tu su još i Stipe Vučura i Dellova, za ovu utakmicu smo na knap.

O natpisima u medijima mogućem odlasku Ismajlia kratko je komentirao – Ismajli neće ići, on nam je stožerni igrač, ne čitam novine ali su mi rekli da postoji neki interest, ja san protiv njegovog odlaska a i ako ga budemo prodavali to će biti za ozbiljne novce- zaključio je Tudor.

O igračima koji će putovati za Varaždin više će se znati sutra ali to će biti istih 18 koji su i do sada najčešće igrali najavio je strateg Bijelih.

Split
Sport