Tudor uoči Jadranskog derbija: U Rijeku idemo po pobjedu

Nakon poraza od Dinama na Poljudu, Hajduk u 26. kolu 1. HNL sutra u 17:30 gostuje na Rujevici protiv Rijeke
2020-02-27-14-22-3697-

Nakon poraza od Dinama na Poljudu, Hajduk u 26. kolu 1. HNL sutra  u 17:30 gostuje na Rujevici protiv Rijeke. Uoči Jadranskog derbija konferenciju za medije odradio je trenera Hajduka Igora Tudora na kojoj je najavio nedjeljni derbi, te se osvrnuo na razočaravajući poraz od Dinama.

-Drago mi je da smo bili al pari, s većim prigodama protiv ekipe koja je vrlo dobra. Na centru dobiti dva žuta, to je priča za sebe. Treba izvući pouke iz toga, na nekim stvarima se može poraditi i poradit će se. Baš mi je žao što nismo uspjeli vidjeti u drugom poluvremenu kako bi to izgledalo 11 na 11, jer sam imao dobar osjećaj. Već sam rekao da smo ljuti i razočarani, ali imamo vjeru i naznake da smo na dobrom putu. Bilo mi je super vidjeti mentalitet u drugom dijelu- osvrnuo se strateg Bijelih na poraz od Dinama.

Istaknuo je kako se u Rijeci može očekivati dobra i tvrda utakmica te agresivan Hajduk bez obzira na to što su imali dan manje odmora i jačeg protivnika protiv kojeg su se više istrošili i fizički i mentalno.

– Očekujem pravu, dobru, tvrdu utakmicu protiv dobre ekipe. Rijeka se konsolidirala s 3-5-2. Oni igraju u novom sistemu. Ova utakmica je dobar test za nas. Osijek i Dinamo, uzeli smo jedan bod, ali mislim da smo u dobrom momentu. Igrači su dobri, motivirani, pozitivni… Idemo odigrati pravu utakmicu – istaknuo je Tudor.

-Razmišljali smo dosta o iscrpljenosti igrača nakon Osijeka i Dinama, s obzirom na naš način trošenja. Oni su imali dan više odmora i laganijeg protivnika, i s mentalne i s fizičke strane, ali što je tu je, ne treba o tome razmišljati – zaključio je Tudor.

Rijeka se približila na samo bod zaostatka za Hajdukom u borbi za drugo mjesto prvenstvene ljestvice, ali bez obzira na sve na Rujevicu idu po pobjedu i nove bodove koji će im pomoći u ostvarenju postavljenih ciljeva.

-Ne volim pitanja o bodu, želim uvijek pobijediti, pa što bude, bit će. Ima još dosta bodova u igri, neke ekipe nam dolaze kući. Naš cilj koji imamo mi ćemo ostvariti. Pun sam optimizma i vjere u igrače, koji isto razmišljaju kao i ja – rekao je Tudor

O dojmu kako je veći motiv Rijeke protiv Hajduka nego protiv Dinama rekao je kako -ne znam jesu li napaljeniji na Hajduk nego na Dinamo, ali ja volim da je žestoko, a ne da je bevanda – zaključio je Tudor.

Split
Sport