Tudor uoči Osijeka: Uvijek nezgodan teren, ali kada sam bio igrač volio sam takve terene

Nakon uvjerljivog slavlja protiv Gorice u prošlom kolu HT Prve lige, Hajduk ovog vikenda u sklopu 24. kola gostuju na Gradskom vrtu protiv Osijeka
2020-02-27-14-22-3697-

Nakon uvjerljivog slavlja protiv Gorice u prošlom kolu HT Prve lige, Hajduk ovog vikenda u sklopu 24. kola gostuju na Gradskom vrtu protiv Osijeka.

Uoči utakmice trener Hajduka Igor Tudor održao je konferenciju za medije te najavio sljedeći prvenstveni izazov Hajduka.

– Imamo kvalitetu da odigramo dobro u susretu koji će biti zahtjevniji nego ove utakmice do sada. Imam ideju od početka da igračima pokušam napraviti promjenu mentaliteta. To je jako teško, ali želim na njih prenijeti poimanje sporta, mi uvijek moramo biti isti. Vodili 2:0, gubili 3:0, igrali kući ili vani. Zadnja utakmica s Goricom kod 3:0, i dalje sam inzistirao da se ide punim gasom. Za to treba vremena, ali krenuli smo s tom pričom i idemo dalje. – poručio je strateg Bijelih u obraćanju novinarima.

O Osijeku je kazao kako su tradicionalno neugodan protivnik za Hajduk, ekipa koja igra dobro kod kuće, te da je kao igrač uvijek volio takve terene i to nastoji prenijeti svojim igračima.

– Osijek je uvijek dobar kada igra kući. Ekipa su koja ulaže iz godine u godinu. U rastu je zadnjih godina po pitanju budžeta, kvalitete kadra. Hajduku je uvijek bilo neugodno tamo, a u zadnje vrijeme imaju sve bolju momčad. Osijek je krenuo s jednim sistemom, sada igraju drukčije. Njihove karakteristike u fazi napada su uvijek slične, dobra energija, igra na odbijene lopte. Uvijek nezgodan teren, ali kada sam bio igrač volio sam takve terene. Nastojim taj osjećaj prenijeti i igračima. Znatiželjan sam kako će to izgledati, a ujedno sam i optimističan. Fokusirani smo na sebe, idemo biti pravi – istaknuo je Tudor.

Dotaknuo se i sudca utakmice Frana Jovića s kojim je bio u sporu istaknuvši kako je malo neobično ali ne sumnja da će odraditi dobar posao.

– Neobično je, međutim ljudi koji odlučuju o tome su tako odlučili. Nemam na to ništa dodati. Mislim da nema razloga da Fran Jović ne odsudi bez greške – prokomentirao je strateg Bijelih.

O mogućim promjenama u sastavu u odnosu na susret s Goricom kratko je komentirao kako „Uvijek mogu biti jedna ili dvije promjene, ali to je jezgra ekipe“.

Nakon Osijeka na Poljud stiže Dinamo.

– U bloku od osam dana čekaju nas tri utakmice. Sigurno su važne, ali ne mislim presudne. Idemo odigrati dobro u Osijeku, a onda u srijedu derbi kod kuće. Idemo u taj ogled ući s dobrom predstavom u Osijeku – zaključio je Tudor.

Hrvatska
Sport