Tvrdalj Petra Hektorovića – Mjesto na Hvaru koje će vas osvojiti na prvu

Šetnja kroz ovu turističku atrakciju odvest će vas u neka nostalgična, prošla vremena

http://stari-grad.eu/hr/

Hvaru je nebrojeno puta pripala titula jednog od najljepših otoka u Hrvatskoj, ali i u svijetu. Ovaj sunčani otok zahvaljujući prekrasnim plažama, bistrom plavom moru, ugodnoj kontinentalnoj klimi, gastronomskim specijalitetima i bogatom noćnom životu mami turiste diljem Lijepe Naše i svijeta. Među velikim brojem idiličnih lokaciju na ovom morskom dragulju istaknuo se Tvrdalj Petra Hektorovića u Starom Gardu.

http://stari-grad.eu/hr/

Djelo je to pjesnika Petra Hektorovića i najpoznatiji je spomenik Staroga Grada na Hvaru. Izgradivši Tvrdalj, Hektorović je ostvario svoju ideju o stvaranju minijaturnog svijeta u kojem obitavaju sva zatvorenog malog svijeta u kojem obitavaju ribe, ptice, biljke i ljudi. Najveća atrakcija Tvrdlja, definitivno je ribnjak nastanjen ciplima. Iznad ribnjaka stoji mali toranj s kamenim gnijezdima za golubove i rupama za vrapce. Danas je ribnjak nezaobilazno mjesto za fotografiranje brojnih posjetitelja.

Tvrdalj obiluje raznim natpisima na latinskom i hrvatskom jeziku te etnografskom zbirkom s predmetima iz svakodnevnog otočkog života. Šetnja kroz ovu turističku atrakciju odvest će vas u neka nostalgična, prošla vremena.

Ako se nađete na Hvaru, od svibnja do listopada, obavezno posjetite ovo čarobno mjesto.

Oglasi