Situacija se smiruje

U Gračacu stanje povoljnije, podvelebitska mjesta još pod vodom

Zadarski župan Božidar Longin je najavio da će proglasiti prirodnu nepogodu
Obrovac: Poplava se polako povlači, stanovnici spašavaju stvari iz domovaSime Zelic/PIXSELL

U Gračacu se smiruje stanje s poplavom, iz svih kuća u Novom naselju 2 voda se povukla i automobilima im se može prići, no u podvelebitska mjesta Grab i Zekić Glavica prometnice su još poplavljene kao i naselje Podkokirna kod rotora u Gračacu.

Načelnica Stožera Civilne zaštite u Gračacu Natalia Turbić rekla je da je voda u Novom naselju 2 preostala još samo u dva ili tri podruma, tako da se svi evakuirani stanovnici uglavnom vraćaju svojim domovima. Ostali evakuirani još čekaju, primjerice u Grabu još ima kuća koje su potpuno pod vodom, Na Zekić Glavici se kućama bez čamaca ne može prići.

Jučer je iz Zekić Glavice u KIC Napredak u Gračacu evakuirana jedna žena, a Turbić kaže da njena kuća nije poplavljena, ali su joj poplavljena ogrjevna drva i ne može doći do osnovnih namirnica.

Općina Gračac objavila je poziv vlasnicima imovine da do 26. svibnja prijave štetu nastalu zbog poplave kao prirodne nepogode. Uz uputu o načinu prijave općinsko Povjerenstvo za naknadu šteta napominje da je Općina u postupku preliminarne procjene šteta radi prijedloga Zadarskoj županiji.

Na jučerašnjoj sjednici Stožera CZ u Gračacu, zadarski župan Božidar Longin je najavio da će proglasiti prirodnu nepogodu, rekavši kako je neupitno da je riječ o elementarnoj nepogodi.

Događanja
Hrvatska
Ostalo