U Hrvatskoj evidentirana 184 nova slučaja zaraze koronavirusom

Epidemiološka slika u Hrvatskoj sve bolja

Željko Lukunić/PIXSELL

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj su evidentirana 184 nova slučaja zaraze koronavirusom, a udio novozaraženih u broju testiranih iznosi 3,39 posto, izvijestio je na sjednici Vlade ministar zdravstva Vili Beroš.

Govoreći o aktualnom stanju vezanom za koronavirus, Beroš je rekao da pada broj zaraženih i hospitaliziranih, na bolničkom liječenju su 482 osobe, a 48 ih je na respiratoru. Bolnice postupno smanjuju kapacitete za zbrinjavanje covid pacijenata i prilagođavaju se uobičajenim aktivnostima i radu.

Izvijestio je i da je protiv covida u Hrvatskoj dosad cijepljeno 40,8 posto odraslog stanovništva, a s dvije doze više od 616 tisuća građana. Ukupno je utrošeno 1.986.929 doza cjepiva.

– Epidemiološka slika nam je sve bolja, ali to nas ne smije zaslijepiti. Covid-19 naglašava koliko smo svi međusobno ovisni u uspješnoj borbi protiv virusa, koliko je važno da svi  zajedno radimo na što bržem oporavku. Cjepivo je jedini put prema stjecanju imuniteta i kolektivne sigurnosti svih građana, rekao je Beroš.

Oglasi