Stožer prestaje s radom

U Hrvatskoj proglašen kraj epidemije

Odluke vezane uz eventualnu potrebu pridržavanja određenih mjera zaštite donosit će Ministarstvo zdravstva

Zagreb: Zadnji dan epidemije koronavirusaPatrik Macek/PIXSELL

Vlada je na sjednici proglasila kraj epidemije koronavirusa te s radom prestaje Stožer, a odluke vezane uz eventualnu potrebu pridržavanja određenih mjera zaštite s obzirom na to da virus i dalje egzistira među pučanstvom donosit će Ministarstvo zdravstva.

Odluka Vlade uslijedila je nakon što je Svjetska zdravstvena organizacija proglasila da koronavirus više ne predstavlja globalnu zdravstvenu krizu, a premijer Andrej Plenković u uvodu sjednice rekao da je važno iz ove velike zdravstvene ugroze, najveće pandemije u zadnjih 100 godina, izvući pouke u daljnjim suočavanjima s potencijalnim krizama toga tipa. Najavio je da će Hrvatski zavod za javno zdravstvo objaviti preporuke kako se ponašati u novim okolnostima vezanima uz covid-19.

Odluku o proglašenju epidemije koronavirusa na području Hrvatske ministar zdravstva Vili Beroš donio je 11. ožujka 2020. godine, kada je Svjetska zdravstvena organizacija proglasila pandemiju i ta odluka prestaje važiti s danom objave današnje vladine odluke u “Narodnim novinama”.

 

Aktualno
Hrvatska