U Kaštel Starom otvorena Ispostava hitne medicinske pomoći

Obnova, u koju je uloženo 1,1 milijuna kuna, završena je nakon 10 mjeseci

U Kaštel Starom svečano su otvorene prostorije obnovljene Ispostave hitne medicinske pomoći. U objekt je uloženo sveukupno 1.1 milijuna kuna, sve s ciljem daljnjeg unaprjeđenja zdravstvene zaštite na području Kaštela. Obnova je trajala 10 mjeseci jer ipak je riječ o jednoj o većih u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Kako je istaknuo Leo Luetić ravnatelj županijskog Zavoda za Hitnu medicinu, ova Ispostava obavi više od 8 tisuća pacijenata te oko 2.5 tisuće intervencija godišnje, a u budućnosti se nadaju povećanju statistike jer bi to, ujedno, dovelo do stvaranja novih timova i zapošljavanja.

Uz Luetića, otvorenju je nazočio i župan Blaženko Boban te gradonačelnik Denis Ivanović.

– Zahvaljujem Gradu Kaštela jer su za vrijeme 10 mjeseci koliko je trajala obnova, osigurali alternativni prostor, a osim toga, ljeti financiraju i jedan sanitetski tim na čemu im iskreno zahvaljujem. Ovo je jedna od naših najvećih ispostava u Splitsko-dalmatinskoj županiji i želim im što manje posla, poručio je župan.

Trenutno stanje u Ispostavi komentirala je voditeljica Brankica Božinović Vranić:

– Trudimo se pacijentima stalno biti na usluzi, no građani nas znaju zagušiti intervencijama koje nisu hitne i onda nekada ne možemo pravodobno reagirati kada je nekome stvarno hitno. Pokrivamo područje koje zajedno sa zaleđem obuhvaća i do 50.000 ljudi. Pripadaju nam i svi pacijenti zračne luke te starački domovi. Zadnja kuća do koje moramo doći je udaljena 55 minuta brze vožnje.

U svakom slučaju, njihov naporni rad svakako će biti značajno udobniji i kvalitetniji u novom prostoru.

Događanja
Kaštela